Be Moved – Alenka Bajc

Alenka

Tijdens het bewegen voel ik dat ik leef.
Nia laat me uitvinden hoe mijn lichaam
werkt, voelt en verandert.
Met Nia heb ik iets gevonden,
wat ik de rest van mijn leven kan blijven doen.

Meer en meer word ik gefascineerd door, zoals we dat in Nia noemen, “The Body’s Way”. Bewegen op de manier waarvoor het lichaam gemaakt is. Ik ben mij steeds verder gaan interesseren voor het menselijk bewegingssysteem, wat zijn de bewegingsmogelijkheden en hoe kunnen eventueel bewegingsbelemmeringen opgelost worden door simpel te luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft. Voor verdieping van de anatomie en beweging ben ik de basisopleiding dynamisch bewegen® gaan volgen.

Door het beoefenen van de verschillende vormen van Nia ervaar ik veel voordelen. Zo zijn mijn bekkenklachten minder. Na een hele dag achter de computer (in het dagelijkse leven was ik namelijk “gewoon” boekhouder) gezeten te hebben komen mijn nek en schouders weer helemaal los. Mijn lichaam beweegt flexibel en soepel. Ik vind het heerlijk dat elke vezel in mijn lichaam wordt gebruikt. En vooral niet te vergeten het zelfvertrouwen en energie wat het mij geeft. Ook al ben ik ondertussen 30 kilo lichter, ik heb nog steeds overgewicht, maar heb ik geen last meer van overgewicht.

Dit wil ik gewoon dolgraag met jullie delen en heb ik in 2014 de stap genomen om Nia Technique lessen aan te gaan bieden.

Geniet van een proefles en meld je aan via nia.alenka@gmail.com.